cultura

L'art de fer esclops

El darrer escloper que practicava artesanalment aquest ofici va ser Jordi Coll, de Taradell, l'any 2009. Malgrat avui dia l'esclop ha tornat a posar-se de moda en format de goma gràcies a una coneguda marca internacional, l'esclop de fusta tradicional fa anys que ha quedat completament extingit. És per això que exposicions com la que aquests dies es poden veure al Centre Cívic de Can Trincheria, i que romandrà oberta fins al 23 de juny, esdevenen fonamentals per mantenir vives aquests costums populars a la memòria col·lectiva.

Escloper, un ofici en la memòria és una mostra dedicada a fer una retrospectiva d'un dels oficis més nostrats a les comarques gironines, a través de la qual es fa un recorregut per la història i tradició d'aquest calçat. Les eines mostrades formen part d'una col·lecció d'eines d'escloper úniques que han estat cedides per la família MompióTrincheria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.