Cultura

Acció i exhibició d'estil

Sean Penn frega el ridícul en el personatge de ‘rocker' retirat

La secció competitiva del Festival de Canes, que vol ser un aparador del cinema d'autor, no sol apostar pels films de gènere, però ho fa en casos d'una voluntat manifesta d'estil.

Quentin Tarantino n'és un exemple paradigmàtic, d'això. I, donant-li la volta, Almodóvar sempre és Almodóvar, malgrat que intenti fer un thriller empeltat de melodrama. El cas és que, amb Driver, Nicolas Winding Refn ha entrat dins el club cannoise dels estilistes dels gèneres. El cineasta danès, avalat pels films de la sèrie Pusher (sobre un traficant de drogues) i disposant en aquest cas de producció nord-americana, fa un exercici d'estil, amb bones escenes de persecució automobilística, seguint un personatge solitari (Ryan Gosling) que treballa com a especialista en escenes d'acció i es fa un sobresou com a conductor en robatoris. Al mateix temps que accedeix a negocis mafiosos de més gran volada, coneix una dona i un nen que el fan sentir-se menys sol. Això el durà a una elecció. Violenta i romàntica, l'exhibició estilística de Driver no exclou excessos de cara a la galeria i una sensació genèrica de déjà vu.

Un altre cineasta europeu en una aventura nord-americana va fer-se present ahir a concurs: l'italià Paolo Sorrentino, que ha col·locat els seus quatre films en la secció oficial de Canes. N'hi ha que considerem que és massa premi per al seu cinema. Ens ho confirma This must be the place, film erràtic amb un Sean Penn que frega el ridícul fent d'un rocker retirat que vol executar la venjança que no va aconseguir realitzar el seu pare, mort recentment. Sorrentino vol abastar molt (fins i tot hi palpita el tema de l'Holocaust) i cau en la frivolitat mentre fa una road movie amb una típica iconografia nord-americana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Blaumut i Genna protagonitzaran demà una gran festa gratuïta al Village del Sons del món

roses
crònica

Força de la natura

Música

El ‘Trifàsic’ d’Arnau Tordera i la Cobla Sant Jordi inaugura Amb So de Cobla

Palamós
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes