cultura

La contraportada

Casa nova per als micacos

Els Castellers de Badalona fan aquesta tarda la festa d'inauguració de la nova seu de l'entitat i les colles de foc celebren el correfoc que van haver d'ajornar per la pluja

La jornada de reflexió es pot passar de moltes maneres. Per decidir el sentit del vot no cal tancar-se a casa i aïllar-se del món. Pels que busquin opcions per escampar la boira sense sortir de Badalona, la cultura popular ofereix avui dues alternatives. La primera, en horari de tarda, omplirà d'activitats festives la plaça del Mag Li-Chang, al barri del Raval. I és que els Castellers de Badalona estan d'estrena. Els de la camisa micaco obren aquesta tarda la porta de la nova seu de l'entitat a tots els badalonins i badalonines que vulguin celebrar amb ells la inauguració del local, que els acollirà a partir d'ara. La colla badalonina ja fa mesos que treballa per condicionar el nou espai i que fa les tasques de trasllat des de l'antiga seu, la que havia sigut la fàbrica de la Mobba. La jornada de portes obertes començarà a partir de les cinc i tothom que ho vulgui podrà conèixer el nou local, situat al carrer de Font i Escolà, 42. A l'exterior, a la plaça del Mag Li-Chang, hi haurà xocolatada i l'actuació de diverses colles de cultura popular que han decidit afegir-se a la festa. Els Castellers de Badalona actuaran a la plaça a partir de les vuit del vespre i a continuació hi haurà el concert de Pastorets Rock i DJ Ditu. La inauguració del local arriba una setmana després de la XIII Diada Castellera de Festes de Maig. L'actuació de diumenge passat a la plaça de la Vila va permetre veure algunes construccions de set de la colla micaco, que comença a recuperar la confiança després d'un any, el 2010, força complicat. Va destacar el tres de set que van aixecar en segona ronda, el segon de la temporada i el més important d'una jornada en què també van participar els Minyons de Terrassa i els Margeners de Guissona.

Pels que vulguin allargar la jornada de cultura popular fins ben entrada la nit hi ha l'opció de participar al correfoc. L'acte festiu de les colles de foc s'havia de fer dissabte passat però la pluja va obligar a ajornar-lo. Després d'un estira-i-arronsa entre els organitzadors i els representants de l'Ajuntament, que no veien clar que s'hagués de programar un correfoc coincidint amb la jornada de reflexió, el foc purificador torna aquesta nit al centre de la ciutat a partir de les deu.

A partir de dilluns els que hauran de reflexionar són els representants municipals escollits pel poble i decidir si aquest serà el mandat en què Badalona podrà tenir, per fi, un espai destinat a les entitats de cultura popular i tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.