cultura

roda de berà

Més de 360 estudiants, en la inauguració del festival Fic-Cat

El Festival Internacional de Curtmetratges en Català se celebra, fins diumenge, a Roda de Berà

Més de 360 estudiants procedents de diverses escoles i instituts de Catalunya van assistir ahir a la inauguració de la quarta edició del Festival Internacional de Curtmetratges en Català (Fic-Cat), que se celebra a Roda de Berà fins diumenge. Entre els presents en l'acte hi havia M. Àngels González, directora territorial d'Ensenyament a Tarragona; Joan Plana, coordinador territorial de Joventut; i altres representants polítics del municipi. Després dels parlaments es van projectar els curtmetratges presentats en la categoria Centres Educatius, els quals van ser valorats pels assistents, que van participar així en l'atorgament del premi del públic.

A la tarda, al Casino Municipal de Roda, adequat com a sala de cinema, es van projectar els treballs de creació audiovisual que s'han realitzat en els tallers de pixilació que el Fic-Cat, la Secretaria de Joventut i el Departament d'Ensenyament han ofert a l'alumnat dels instituts i escoles que ho van sol·licitar.

També es va presentar, fora de concurs, el documental Presó de les Corts (2008), de Ramon Bochaca i Marc Almodóvar, amb la presència de l'historiador Fernando Hernández i la col·laboració de l'associació republicana rodenca També Hi Som.

Enguany s'han presentat al Fic-Cat un total de 202 treballs, entre curtmetratges (75), videoclips (39), documentals (33) i realitzacions de centres educatius (55). El jurat d'aquesta edició està format per la directora de cinema Judith Colell, el músic Joan Reig, les actrius Montserrat Carulla i Sílvia Aranda i els actors Roger Coma i Fermí Fernández.

Tots seran presents en la gala de lliurament de premis, diumenge a les set de la tarda, que estarà conduïda per la pallassa Pepa Plana i presidida per l'actor i director Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema Català.

LA XIFRA

202
curtmetratges s'han presentat
en les quatre categories que s'han convocat en l'edició d'enguany del Fic-Cat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.