Cultura

La festa dels ‘supercool'

D'entre les cites obligades que les famílies amb criatures tenen cada any a Barcelona –els afectats ja saben de quines parlem–, el Sònar Kids s'ha guanyat un lloc entre els públics més modernets, gafapasta i també acomodats, ja que el preu no és precisament popular (una parella amb tres fills, que ja és família nombrosa, s'hi pot deixar una bona part de la nòmina). Tot plegat ve a ser –i que consti que la comparació és elogiosa– una mena de versió cool de la tradicional Festa dels Súpers, amb les seves actuacions, els seus tallers... Les llargues cues que s'han de suportar per practicar algunes de les activitats programades reforcen la semblança.

Quin és el secret d'aquesta bona acollida? Sens dubte, una bona part de l'èxit es deu a un concepte astut que converteix el festival en una de les activitats escasses d'aquesta mena en què la diversió es reparteix de manera equitativa entre infants i progenitors. En el Sònar Kids, aquests no tenen la impressió de ser només avorrits espectadors de l'entreteniment aliè, sinó que viuen l'espectacle amb una entrega fins i tot superior a la de la seva descendència.

És possible (les ulleres de la ressaca són difícils de distingir de les derivades d'atendre plors, malsons i pipís) que alguns dels assistents adults s'hagin valgut de cangur i hagin encadenat Sònar de Dia, Sònar de Nit i Sònar Kids. Però probablement la majoria de pares i mares que hi han anat veuen en el Sònar Kids l'única ocasió de l'any de reviure alguna cosa semblant als festivals o les pistes de ball que freqüentaven fa encara uns anys, quan encara no havien de fer malabarismes per conciliar la vida familiar, la laboral, la cultural i la lúdica. També és l'oportunitat d'admetre davant dels amics trendy que encara no han procreat quin és el pla per al diumenge i quedar tan guai com ells, i fins i tot que els vingui de gust afegir-s'hi. Al Sònar Kids s'hi pot anar sense canalla per l'interès de la programació en si mateixa, i sense gaire risc de passar per pederasta. Què esperen per fer les rèpliques infantils del Primavera Sound o del BAM?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.