Cultura

Vells coneguts tornen a Caldes

El Festival Poesia i + obre avui les portes musicant versos de Joan Maragall i de Josep Palau i Fabre

Mercedes Sampietro oferirà una selecció de grans autors catalans i castellans

La Fundació Palau de Caldes torna avui a reivindicar-se com a espai poètic de primera línia amb una nova edició del festival Poesia i + que s'obre amb un retrobament que per coincidència històrica és impossible, però que emotivament resulta perfecte. L'escriptor i compositor Ignasi Roda, acompanyat pel pianista Josep A. Garcia i el violinista Vassil Lambrinov, participen en un singular recital amb musicacions dels dos grans poetes vinculats al petit municipi maresmenc: Joan Maragall i Josep Palau i Fabre. És el sentit homenatge de la fundació a l'Any Maragall, que es completarà demà amb una ruta guiada i literària per aquells indrets del poble on va estiuejar l'autor de Vistes al mar i El pi d'Estrac.

Difícil es fa la tria dels espectacles quan les propostes s'ajusten a una qualitat sense discussions, però cal destacar amb el nom de Sensualitats un muntatge en què la veterana actriu Mercedes Sampietro oferirà una selecció de poemes de grans autors catalans i castellans, en els quals no faltarà Palau i Fabre però tampoc Lorca i Gil de Biedma. El cèlebre Quartet Brossa rescatarà la memòria històrica el 17 de juliol amb documents sonors de les víctimes de la II Guerra Mundial, textos de Semprún i Primo Levi, entre d'altres, en el muntatge Músiques de l'Holocaust.

Poesia i + abraçarà un altre espai lluny de Caldes que completarà el programa amb espectacles com ara Mort de Milosz amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor polonès guardonat amb un Nobel i que anirà a càrrec d'Arnau Puig i Cinta Moreno, amb la dramatúrgia d'Albert Roig. A l'oferta se sumen també teatre, música i propostes per a infants. Per descobrir-ho tot www.fundaciopalau.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes
MÚSICA

Sílvia Pérez Cruz obre el 4t F’estiu amb el ple més gran de la història del festival

Calonge i sant antoni
crònica

Sense data de caducitat

Palafrugell
música

Rosalía avança un fragment d’una nova cançó a través de les xarxes socials

Barcelona