Cultura

Primer assalt

El president de la SGAE ‘Teddy' Bautista declara avui davant del jutge amb dos altres càrrecs de l'entitat

La ministra de Cultura, González Sinde, demana “respecte” per la investigació

El president Executiu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Teddy Bautista, i el Director General, Enrique Loras, i el director econòmic i financer de l'entitat de gestió, Ricardo Azcoaga Quincoces, declaren avui davant del jutge central d'instrucció número cinc de l'Audiencia Nacional de Madrid en el marc de l'operació Saga, segons fonts de la investigació. Els detinguts estan acusats de delictes societaris i d'apropiació indeguda de fons.

S'ha previst que dilluns declarin els altres sis detinguts, entre els quals hi ha José Luis Rodríguez Neri, director general de la Societat Digital d'Autors i Editors, la seva dona i la cunyada, Maria Antonia Garcia i Elena Vázquez respectivament. També declararan Elena García Pombo i Celedonio Martín, relacionats amb l'empresa Microgénesis, una de les principals empreses implicades en la trama en la qual una societat paral·lela servia presumptament per desviar fons de la SGAE. Finalment, el novè arrestat és Rafael ramos, soci director de Microgénesis.

L'operació Saga va començar divendres, quan la Guàrdia Civil va ocupar la seu de la societat a Madrid i va registrar l'edifici durant més de catorze hores. La fiscalia anticorrupció feia dos anys que investigava el cas d'un presumpte desviament de fons de la filial digital de la SGAE.

La ministra de Cultura, Ángeles Gonzàlez Sinde, ha demanat “respecte” per la investigació que duu a terme l'Audiencia Nacional, fins que no “s'esclareixin els fets”. En aquest sentit, va apuntar “la importància que continuï la investigació” i, per això, va manifestar també el seu “respecte absolut a les decisions judicials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA