cultura

la selva del camp

Ocular dedica un petit cicle de pel·lícules a la Guerra Civil espanyola

El festival de curtmetratges comença avui amb la projecció dels 32 films que hi concursen

El cicle sobre la guerra projectarà quatre documentals

La tretzena edició del certamen de curtmetratges Ocular de la Selva del Camp, un dels més veterans de les comarques meridionals, comença avui amb l'inici de la projecció dels 32 films de producció estatal que hi concursen. El festival ha rebut 230 curts, dels quals se n'han seleccionat 7 que són documentals i 25, de ficció. Les projeccions es faran al castell, a partir de les 10 de la nit, del 19 al 22 de juliol. El lliurament de premis tindrà lloc divendres. S'atorga un premi al millor curt de ficció, dotat amb 1.300 euros, un premi al millor documental, de 1.000 euros, i la menció especial del públic, que té una datació de 750 euros.

La setmana que ve, però, en concret del 26 al 29 de juliol, el festival ha organitzat un petit cicle de recordatori dels 75 anys de l'inici de la Guerra Civil: “Volem repassar aquest període que tant ha marcat diverses generacions amb la programació d'un petit cicle en què es projectaran tres documentals de factura recent i un altre del 1979, que de fet va iniciar el camí de la revisió cinematogràfica de la contesa”, explica l'organització. Aquest documental pioner és La vieja memoria, realitzat per Jaime Camino i que recull el testimoni de personatges que van tenir un protagonisme rellevant durant la guerra. Les altres tres pel·lícules que es projectaran són Noticias de una guerra, d'Eterio Ortega, un documental produït l'any 2006 per Elias Querejeta i que se centra en els primers dies de la guerra, Mirant el cel, el reportatge realitzat el 2008 per Jesús Garay i que tracta sobre els bombardejos de Barcelona, i Hollywood contra Franco, un documental d'Oriol Porta, del 2008, que explica el compromís que molts artistes de cinema de Hollywood van tenir amb la causa republicana.

LA XIFRA

230
són els curtmetratges
que va rebre el festival, dels quals n'hi ha 32 de seleccionats que aspiraran a premi.

El festival comença amb els documentals

L'Ocular comença avui amb la projecció dels set documentals que concursen al certamen: Entre pañuelos y sueños, d'Alejandro G. Salvado; Una cullera a la butxaca, de Mireia Ibars; 0,39, de Juan Bidegain; Vivir del aire, de David Macián; Consejos, de Mario Cuesta Hernando; El somriure amagat, de Ventura Durall; i Criterioh, d'Alberto Blanco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.