Cultura

Crítica

pop-flamenc

Festa i pessic

Des de la irrupció de Las Grecas en la dècada dels anys setanta, en el si del pop-rock-flamenc no s'han parat de generar tota mena d'invents: melodies lleugeres que apareixen com els mosquits a l'estiu, sonant a tot volum en cotxes amb els vidres de les finestres abaixats. N'han quedat algunes joies i, també, molt d'aiguabarreig a la recerca de l'èxit fàcil. Enmig d'aquesta escena musical de límits difusos, la veu de Maria Rosa García García, Niña Pastori en els escenaris, sona clara i rotunda. La cantaora de San Fernando es mou amb naturalitat entre el flamenc més ortodox i la radiofórmula, trobant un cert equilibri entre les tornades enganxoses de la cançó melòdica i el pessic de la seva veu, aquella veu que sent una nena va fascinar el seu convilatà Camarón.

Amb l'amfiteatre del Teatre Grec ple a vessar de fans, Niña Pastori, que fa uns mesos va omplir el Palau de la Música amb un registre totalment diferent: cantant nadales flamenques, va presentar en aquesta ocasió el seu darrer disc, La orilla de mi pelo, clarament decantat cap al pop i la cançó sentimental.

Pastori ja no canta Tú me camelas ni Cartita de amor, els tangos d'èxit amb què una cantaora gairebé adolescent irrompia en el firmament flamenc a finals del segle passat. En el seu directe actual dominen els teclats i la bateria. Això sí, el final de festa és flamenc, amb el seu marit, Chaboli, tocant la guitarra sense cap amplificació i el tècnic de llums baixant per les escales del Grec per posar-se a ballar amb els músics picant de mans.

Niña Pastori
Festival Grec
Teatre Grec (Barcelona), 22 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA