cultura

argentona

Recuperen el pregó amb Barragán com a protagonista

L'humorista, que viu al municipi, pronunciarà el text d'un acte de la festa major que no es feia des de fa 50 anys

Tot i reduir el pressupost, es mantenen la majoria de les activitats gràcies al voluntariat

Argentona ja ho té tot a punt amb vista als primers dies d'agost per celebrar la festa major en honor a Sant Domingo, la Festa del Càntir i la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa.

Pel que fa a la festa major –que se celebrarà del 3 al 6 d'agost–, la novetat més important d'enguany és la recuperació del pregó, un acte que no es duia a terme des de fa almenys 50 anys. L'escollit per pronunciar aquest discurs és l'actor i humorista Josep Maria Rubio, més conegut com a Barragán, que viu al municipi. Un altre dels plats forts que coincidirà amb la festa major serà la jornada de portes obertes de La Sala. Aquesta cita serà el dia 5 a la tarda i serà una bona oportunitat perquè tothom que ho vulgui pugui conèixer les entranyes de la llarga i costosa remodelació de l'equipament cultural. Aquell mateix dia al vespre, es farà la presentació de la temporada d'espectacles de La Sala.

La festa i la fira

Tal com va comentar l'alcalde d'Argentona, Ferran Armengol (CiU), aquest any la festa major tornarà a coincidir amb la Festa del Càntir i la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa. Per Armengol, aquest fet “possibilitarà que se superin les 50.000 persones que van venir l'any passat, ja que aquesta edició cau en cap de setmana”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Àngel Puig (l'Entesa), va destacar “la consolidació” de la Festa de Càntir, que celebrarà la 61ena edició. Pel que fa a la fira, s'espera l'arribada de 81 ceramistes i terrissers d'arreu del món, vinguts de països com ara Rússia, Itàlia, França, Bèlgica, Catalunya i la resta de l'Estat, entre d'altres.

Finalment, l'equip de govern va voler agrair “l'esforç desinteressat i el voluntariat” per poder tirar endavant aquests esdeveniments, ja que el pressupost destinat s'ha hagut de reduir ostensiblement aquest any.

LA XIFRA

50.000
persones
es calcula que van visitar l'any passat la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa.

La Garrinada es consolida

Una de les activitats de la festa major d'Argentona que continua agafant força i consolidació és la Garrinada, que enguany arriba a l'onzena edició. Aquest espai de la festa, destinat majoritàriament al públic juvenil, es tornarà a fer per segon any consecutiu al pati de l'escola Les Fonts entre els dies 4 i 6 d'agost. Com sempre, el plat fort de la Garrinada seran els concerts que s'hi faran cada dia. Un concert de grups locals d'Argentona serà l'encarregat d'obrir foc el primer dia a partir de les sis de la tarda. El cantautor Miquel del Roig i Muyayo Rif completaran la jornada. El dia 5 hi ha previstes les actuacions de l'humorista Reugenio i els concerts d'At Versaris, KOP, Pullup Orchestra i The Brassville Walkers. L'última jornada, la Garrinada oferirà els concerts de Batakes Braves, La Iaia, Achilifunk i Stà Jaipel. Com ja es tradició, la festa juvenil també inclourà la multitudinària caipirinhada popular i el sopar de porc a l'ast.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.