cultura

Crítica

clàssica

‘Charmes' perllongats

Charmes, de Frederic Mompou, era el títol del recull de cinc peces amb què Eulàlia Solé va començar la segona part del recital. És una obra meravellosa en què el compositor facilita receptes musicals per adormir la sofrença, per penetrar les ànimes, per inspirar amor, per guarir, per evocar la imatge del passat i per fer una crida a la joia. Sotmesos a aquesta màgia ens vam adonar que aquest esperit ja era present des de la primera obra del concert, la Sonata Kv 330 de Mozart que la pianista va iniciar amb una delicadesa i convicció notables. Va seguir una altra sonata, la Kv 333, del mateix compositor, amb el primer i darrer moviment plens de la joia cantàbil que el fa tan seductor. Van completar la segona part dos fragments de Goyescas, d'Enric Granados en què l'exacerbat romanticisme de La maja y el ruiseñor va lluir com mai, tot respirant l'atmosfera original que a vegades, en versions orquestrals o cantades, s'esvaeix. Amb uns aplaudiments insistents en una sala plena, l'Eulàlia va brodar tres propines: un Moment musical, el III de l'Op. 94, de Schubert; el Vals ‘minut' op. 64 núm. 1 de Chopin i el tema inicial de les Variacions Goldberg de Bach, de les quals fa poc Verso n'ha editat el disc.

Els Concerts de mitjanit han apostat preferentment pel piano. Han tocat ja Judith Jauregui, Denis Zhdanov i Vestard Shimkus –dos guanyadors del Canals– i el dia 19 ho fa José Menor. El saló d'Or del Palau Maricel és ideal: cap soroll exterior l'afecta i té la ressonància adequada per a l'instrument.

Eulàlia Solé (piano)
Concerts de mitjanit de la Fundació Cultural Port d'Aiguadolç
Saló d'Or del Palau Maricel. Sitges, 11 d'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA