cultura

Comença la festa de Schubert

Any rere any, i ja en són dinou, per aquestes dates hi ha un festival que no claudica perquè fa temps que s'ha consolidat en apostar per una programació fidel a la qualitat i adreçada als amants de la música de cambra i el lied. Es tracta de la Schubertíada de Vilabertran, que avui inaugura la seva 19a edició amb el concert estel·lar de Nikolai Bortxev, un dels barítons amb més projecció internacional i conegut pel públic més fidel del festival.

Aquest any, el nou membre de la companyia de l'Òpera de Viena inaugura el festival per mèrits propis, i ho fa, ni més ni menys, que amb el cicle liederístic més exigent i representatiu del romanticisme alemany: Winterreise, de Franz Schubert. En el recital, l'acompanyarà al piano Wolfram Rieger, una de les personalitats més destacades del gènere liederístic en l'àmbit mundial. Aquest plat fort tindrà lloc avui a la Canònica de Vilabertran, a les nou del vespre.

Amb aquest es donarà el tret de sortida d'una programació marcada per intèrprets que estan conformant el principi de grans carreres internacionals. Entre altres, destaquen la pianista Katia Buniatixvili, sol·licitada ja pels festivals més prestigiosos del món i que es presenta a Vilabertran per partida doble; la soprano Mojca Erdmann, que repeteix; l'emergent soprano alemanya Anna Elizabeth Müller al costat de la també soprano Marta Mathéu sota la direcció de Ros Marbà; el Quartet Casals; així com el Trio Mozart de Deloitte i el Dúo Moreno Gistaín. Tot per continuar celebrant, com cal, la gran festa de Schubert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.