cultura

Lídia Pujol actuarà a l'Ésdansa

La setmana que ve tindrà lloc una nova edició de l'Ésdansa, el XXIX Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, que se celebra en aquesta població del 23 al 28 d'agost. Entre altres espectacles, l'Esbart Marboleny de les Preses hi presentarà el muntatge Comte Arnau, produït per Ésdansa i Terra de Comtes i Abats, que ja ha estrenat prèviament a Sant Joan de les Abadesses amb gran èxit de públic i crítica. En aquesta ocasió, la representació tindrà un al·licient especial, que serà l'actuació en directe de la cantant Lídia Pujol, considerada una de les veus més importants de Catalunya.

L'espectacle, que té forma de ballet argumental, situa sobre l'escenari una trentena de balladors del cos de dansa de l'Esbart Marboleny que interpreten els diferents personatges que intervenen en la llegenda –el comte Arnau, Adelaisa, la muller, les filles, les veus de la terra...– que Joan Maragall va il·lustrar en tres dels seus poemes. També hi intervé el poeta, paper que interpreta el gironí Francesc Ten, i es reciten fragments enregistrats dels poemes a càrrec de Lluís Soler.

Comte Arnau s'inspira en els poemes de Joan Maragall sobre aquell personatge llegendari. Jordi Bassagañas i Joana Vila han ideat la coreografia, a partir de la música que ha compost Agustí Pedrico i que interpreta –enregistrada– la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Marcel Sabaté, i el guió argumental i coreogràfic el signa Josep Garcia. Lídia Pujol, per la seva banda, ofereix Cançó descantada, una versió de la cançó tradicional inspirada en el comte Arnau, amb lletra de Miquel Pujadó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.