cultura

Tradicionàrius de crisi a les Terres de l'Ebre

El municipi de Roquetes, al Baix Ebre, tornarà a organitzar dissabte que ve una altra edició, la divuitena, del Tradicionàrius de les Terres de l'Ebre, tot i que de manera molt reduïda i amb un 80% menys de pressupost que l'any passat. El festival, de fet, s'ha pogut tirar endavant gràcies a la voluntat de l'Ajuntament i de l'empresa organitzadora, Tubal, de no perdre la iniciativa i, sobretot, gràcies a la decisió dels artistes participants d'actuar-hi sense cobrar res a canvi.

D'aquesta manera, el Tradicionàrius ha passat dels més de 30.000 euros de pressupost l'any passat a tan sols 5.000, amb els quals pagarà el muntatge i el lloguer de l'equip de so i el material necessari per fer els concerts. El festival haurà de passar, a més, de tres dies d'actes a una única jornada, que es dedicarà a una “festa oberta” a l'Hort de Cruells. Entre els artistes que hi actuaran, destaquen el grup de folk tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries –el seu líder, Artur Gaya, és també un dels responsables de Tubal–; Jaume Arnella; Jordi Fàbregas, del grup El Pont d'Arcalís; Riu en So, i el DJ Petit. Els concerts se celebraran a la nit, i a la tarda hi haurà tallers de jota.

El consistori roquetenc confia a poder recuperar, l'any vinent, el festival en la seva integritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.