cultura

El Botifarra actua avui a l'Ésdansa

Una de les actuacions més esperades de la XXIX edició d'Ésdansa arriba avui amb el recital que oferirà Pep Gimeno, Botifarra, dins el marc de la Trobada de Cantadors i Sonadors, i que tindrà lloc a la Carpa Ésdansa (22 h, entrada gratuïta). Nascut al barri jueu de Xàtiva, Gimeno s'ha convertit a pols en un referent de la cançó popular del País Valencià alhora que, a més de rebre bones crítiques, va sumant seguidors que ja són legió.

Fins ara ha editat dos discs, Si em pose a cantar cançons i Te'n cantaré més de mil, i ha col·laborat en diverses formacions com ara Sarau, Obrint Pas o La Gossa Sorda. Per a l'actuació tindrà el suport del seu grup, que formen Juanjo Blanco (arxillaüt i bandúrria), Paco Lucas (llaüt i saz), Néstor Mont (guitarra i veu), Pere Ródenas (baix elèctric), Cristòbal Rentero (guitarró) i el mateix Pep Gimeno (canya badà, pandereta, postisses i veu).

Les propostes del festival per avui es completaran amb els tallers del Petit Ésdansa a la Carpa Ésdansa i l'Espai de Dansa d'Arrel Tradicional, a càrrec de la companyia eslovaca Kornichka i la zimbabuesa Amawumbo. Al migdia, després dels tallers, començarà un ball amb música en directe de Stukat del Bolet.

Èxit de Nit Ésdansa

D'altra banda, l'avançament de les sessions Nit Ésdansa a dimarts en comptes de dijous com era tradicional no podia ser més positiu, atès que s'han superat de llarg les expectatives marcades segons l'organització amb una assistència d'unes 500 persones durant les actuacions dels grups Amawumbo i els garrotxins Stukat del Bolet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.