cultura

“Quan tenim una relació ens mostrem ridículs”

He tingut de referent el cinema d'Allen, en què els personatges diuen una cosa i fan la contrària

Rostre popular de la petita pantalla gràcies a sèries com Los hombres de Paco, Hugo Silva acaba d'estrenar la pel·lícula Lo contrario al amor, de Vicente Villanueva, en què comparteix protagonisme amb Adriana Ugarte (La señora).

Lo contrario al amor és una comèdia que, sobretot, subratlla els aspectes desagradables d'una relació.

No deixa de ser una comèdia romàntica, però la gent es veurà reflectida perquè mostra com som de ridículs quan pretenem canviar la persona de la qual ens hem enamorat.

Vicente Villanueva diu que ha volgut filmar Madrid com si fos Nova York. Han tingut com a referent la comèdia nord-americana?

M'atreveixo a dir que en la forma d'actuar he mirat cap al cinema novaiorquès, a aquest codis de les pel·lícules de Woody Allen en què els personatges diuen una cosa i fan el contrari.

Però també busquen aquest
toc gamberro i deliberadament groller de la nova comèdia americana, de títols com Resacón en Las Vegas o La boda de mi mejor amiga.

Avui en dia tot és políticament correcte menys quan estem en privat, on ens sentim relaxats i ens atrevim a mostrar-nos com som. Crec que és important que en el cinema no tinguem en compte aquesta tirania de la correcció política i puguem fer parlar els personatges tal com ho fem en privat.

Un element col·lateral del guió és la sàtira de la teleescombraria i d'un determinat tipus de fama.

La pel·lícula reflexiona sobre l'aparició d'un nou valor social, la fama ràpida, a partir d'un personatge secundari que depèn d'aquesta popularitat per sentir-se estimat. Si vas a un col·legi i preguntes als nens què volen ser de grans, molts diran que volen ser famosos. Però el film tampoc vol jutjar.

Se'l considera un sex symbol, però la seva filmografia, amb títols com El hombre de arena i Agallas, mostren una voluntat de desmarcar-se d'aquesta etiqueta.

Trio els personatges per ells mateixos, en funció del guió. Lògicament, les característiques físiques marquen alguns dels papers que t'ofereixen i el mateix li pot passar a un actor calb o alt. Però m'agrada buscar personatges nous que em facin disfrutar d'interpretar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Lo contrario al amor

«Lo contrario al amor»

Gènere: Comèdia romàntica
Direcció: Vicente Villanueva.
Intèrprets: Hugo Silva, Adriana Ugarte, Luis Callejo.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a