cultura

Adéu amb ritme

9.500 espectadors acomiaden l'edició de més èxit de l'Ésdansa, el festival musical de les Preses

Amb la intensitat aportada pel duel rítmic de percussió dels indonesis KTF i els zimbabuesos Amawumbo i la demostració que el futur està més que assegurat amb les actuacions de les companyies juvenils a la secció Dansa Jove, ahir es va cloure l'última jornada de l'Ésdansa 2011, l'edició de més èxit. Perquè a banda de la gran qualitat artística de les disset activitats programades al llarg dels sis dies d'aquest festival musical que té lloc a les Preses, les 9.500 persones que hi han assistit confirmen que aquesta ha estat l'edició amb més públic.

Segons el balanç que en fan els organitzadors, l'increment s'ha registrat principalment en les activitats de la Carpa Ésdansa i la representació del Comte Arnau, una espectacle de producció pròpia. El fet que aquest hagi estat el tercer any consecutiu en què s'ha superat els 9.000 assistents, fa pensar als organitzadors que Ésdansa s'ha consolidat plenament.

Per la seva part, el president del Cercle Marboleny i director d'Ésdansa, Jordi Fosas, va mostrar la seva satisfacció destacant que el canvi d'ubicació de la Carpa Ésdansa i l'ampliació de les seves activitats també són factors fonamentals per a la bona acollida de gent. Segons el seu parer, s'han assolit plenament els objectius que Marboleny s'havia marcat per al quatrienni 2008-2011 de “fomentar la creació” (cada any s'ha estrenat un muntatge produït per al festival) i “acostar la dansa d'arrel tradicional a nous públics”. De cara a l'any que ve, en què el festival Ésdansa complirà trenta anys, Fosas ha avançat que s'insistirà en la línia de potenciar que el públic tingui un paper actiu.

400
participants provinents de 15 companyies han participat en aquesta edició que ha ofert 17 espectacles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.