cultura

Dalí i la Yoko Ono

Aquesta setmana en vaig saber una que no l'havia vist publicada enlloc: l'enredada de Dalí a la Yoko Ono. Es veu que un dia el George Harrison dels Beatles i la Yoko Ono van anar a Portlligat a veure el pintor empordanès, com era habitual en tants famosos, per fer-se la foto amb ell i presumir que havien conegut personalment el geni de l'art surrealista, el personatge més excèntric, delirant i estrany del món de la cultura.

La Yoko Ono va quedar fascinada contemplant en directe el bigoti de Dalí, aquelles puntes que reptaven la gravetat i s'enfilaven cap al cel, i no es va reprimir per demanar-li: “¿Com podria aconseguir que em regali un pèl del seu mostatxo?” El pintor, traient de l'ànima el seu esperit de pagès garrepa, li va respondre: “Un pèl de Dalí val milions! Per quant me'l pagues?” La Yoko li va seguir el joc. Potser ho va considerar part de l'experiència surrealista que volia viure amb Dalí, potser una juguesca sorgida d'un al·lucinogen massa fort. El cas és que no es va tallar gens i li va oferir una quantitat enorme de diners, una cosa així com deu mil dòlars.

El pintor no s'ho va pensar dues vegades i va accedir immediatament. Va fer l'acció d'anar-se'n al lavabo a tallar-se'l, mentre ordenava discretament a la seva amant, la rockera Amanda Lear, que anés al jardí a tallar una tija seca d'una herba molt fina que creixia a Portlligat. Després Dalí la va posar dins d'un pot ben lluent i ben maco per presentar-lo com una joia, i l'hi va donar a la Yoko Ono. Ella, ben contenta, se'n va anar de casa amb un caprici de multimilionària freak. Dalí, segurament, devia riure una bona temporada a costa de la musa de John Lennon. Qui era en realitat l'excèntric dels dos? Com diu Amanda Lear al final de la història: “Dalí tenia el cap més ben assentat del que la gent pensava. Els bojos sovint eren els altres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA