Àngel Pairó reinterpreta els plats dels millors cuiners del món
Els quadres de l'artista olotí es poden veure a Can Vayreda de Santa Pau
A les propostes gastronòmiques dels top ten de The S. Pellegrino World's 50 best restaurants 2009, la frontera entre l'art i la cuina és molt difusa. En els seus quadres, Àngel Pairó converteix inequívocament en art els plats d'El Celler de Can Roca, El Bulli, Arzak i Mugaritz, per citar-ne uns quants. La proposta és doble, per a qui ha tingut la sort de menjar algun dels plats dels millors restaurants del món, ja que ara podrà veure'ls recreats i disfrutar-ne –no pas tastant-los– amb la resta de sentits. Per citar-ne només uns quants, hi ha una creació dels ous de guatlla amb toffee d'El Bulli, la patata coberta de trufa de Mugaritz, les crispetes d'all blanc amb suc de cogombre d'El Celler de Can Roca i el bonítol amb escates de ceba d'Arzak.
En l'exposició de Can Vayreda, Àngel Pairó hi fa una retrospectiva dels seus treballs per mostrar l'evolució del seu estil, des del paisatgisme i els paisatges amb volums fins a les creacions més recents i prèvies a les reinterpretacions de plats de cuiners famosos.