cultura

la CRÒNICA

‘Ménage' sonor

Bona vetllada musical la programada divendres a la nit a les festes de la Mercè. Ritmes tradicionals, poetes andalusos, lírica pop, electro-lounge i rock, en un tast que va començar a les nou del vespre i es va prolongar fins a la matinada amb una notable assistència de públic.

Obria el foc el quintet El Pont d'Arcalís a la plaça de Catalunya a les nou en punt. Turistes accidentals i una petita colònia de japonesos encorbatats presenciaven atònits el concert de música tradicional catalana i més d'un ballava al ritme de peces pirinenques com Aigua, més aigua! o La flor del pèsol. Eren els primers compassos d'una nit que va continuar amb la sempre estimada presència del cantautor gadità Javier Ruibal a l'escenari de l'avinguda de la Catedral. Ruibal, que va començar el recital sol amb la guitarra per, de mica a mica, anar incorporant els tres músics que el van acompanyar en temes com Besos en abril. Delicadesa en estat pur servida per un dels artistes més interessants que ha donat la cançó espanyola en els últims temps.

A pocs metres de distància, els carrerons del gòtic es convertien en un embut per poder accedir a la plaça del Rei i presenciar l'actuació dels Anímic. Aquesta banda de Collbató va aconseguir convocar més gent que quan els Reis Catòlics van rebre Colom. A empentes i rodolons s'havia d'anar per poder establir-se en un lloc amb visibilitat a l'escenari i escoltar en condicions la lírica pop d'una formació que es creix amb peces com Les fulles fan d'ocells. Una de les millors apostes del BAM per aquesta nit de divendres, al costat de The Pinker Tones que actuaven a la plaça Sant Jaume quan faltaven trenta minuts per a la mitjanit. Allà no hi entrava ni una puça, perquè el duet barceloní és ara per ara un referent internacional amb la seva barreja eclèctica d'electro-pop-lounge reunida en composicions com Invisible o Estirado al sol, ambdues del seu últim disc Modular.

El punt i final del recorregut sonor ens torna al punt de partida per assistir al concert de Gossos. Amb el rovell de la plaça Catalunya ple, els de Manresa van treure tot el seu arsenal de rock amb un repertori en què van interpretar prop de 17 temes, començant per Dia 1 i acabant per Corren. Entre elles, peces emblemàtiques de la seva discografia com En un instant o Solstici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.