cultura

Crítica

jazz

Sultanat del ‘swing'

Fa ja dotze anys que Tànger figura en la ruta internacional del jazz gràcies a l'esforç i la tenacitat de l'aficionat al gènere Philippe Lorin. Aquest ciutadà francès, adscrit a la ciutat que va seduir Paul Bowles i bona part de la generació beat, és l'artífex que les dependències de l'antic palau del sultà Moulay Hafid es converteixin en un espai a l'entorn del jazz. Del 21 al 25 de setembre més d'una vintena de formacions hi van exposar les seves propostes. Algunes també ho van fer des del carrer, com la catalana Divinas, encapçalada per les veus d'Irene Ruiz i Marta i Carla Mora, secundades per uns experts del boogie&swing –Bernat Font (piano), Ivan Kovacekic (contrabaix), Martí Elias (bateria) i Gabriel Amargant (saxo)–, que triomfen amb el nou espectacle, Chocolat.

El trompetista Ray Hargrove, cap de cartell de l'edició d'enguany, va presentar amb la seva formació titular –Justin Robinson (saxo), Sullivan Fortner (piano), Ameen Saleem (contrabaix) i Montez Coleman (bateria)– les exquisideses del seu jazz quan es vesteix d'etiqueta i enllustra les essències més clàssiques. Acompanyada de la mateixa formació, l'endemà va ser el torn de la vocalista Roberta Gambarini. Una indisposició la mateixa tarda del concert, però, va condicionar l'excel·lent cantant a fer una actuació de circumstàncies. Més convincent va ser la intèrpret Sarah Lenka, acompanyada de l'extraordinària trompeta de Damon Brown. Pels amants del blues, l'home orquestra Ben Prestage i el so New Orleans de Jeff Zima van satisfer les expectatives d'un públic amb una actitud més festiva que no pas de degustació musical.

Roy Hargrove / Roberta Gambarini
12è Tanjazz
Palau Moulay Hafid. Tànger Del 21 al 25 de setembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA