cultura

Crítica

clàssica

L'aroma Toldrà

La XVI edició del cicle El Primer Palau no podia començar millor: amb l'Oració de Maig es van desgranar els sis sonets d'Eduard Toldrà que van omplir de delicadesa tot el Palau. Els va interpretar la violinista vigatana Anna Urpina que va comptar amb la col·laboració del pianista Pau Baiges per oferir-nos-els amb tot el seu perfum genuí. No en va ha estat deixeble de Manolo Guillén i, a Madison, amb el professor d'ambdós, l'exquisit Vartan Manoogian. A continuació, encertant l'essencialitat del missatge van tocar bé la Sonata per a violí i piano núm.3 de Johannes Brahms.

El concurs, que és obert a residents a l'Estat espanyol, va comptar en la segona part amb el duo d'acordions serbi Jeux d'Anches (que és també el títol d'una obra de Magnus Lindberg que fa referència al principi acústic dels instruments) domiciliat al país basc. El programa estava format per dos tipus d'obres: les adaptacions per a dos acordions i les obres compostes per a aquesta formació. Entre les primeres, la suite de Petruixka d'Igor Stravinski, en què van assolir els climes en la transposició dels números més agitats i Le Grand Tango d'Astor Piazzola, compost el 1982 per a violoncel i piano. Van convèncer amb l'obra de Sánchez-Verdú Arquitectura de espejos en què hi ha un fris mínimament sonor que va encadenant aparicions amb un cert enjòlit. A continuació van oferir una obra, Aion, del finès Jukka Tiensuu més aparatosa, però que després de la de Sánchez-Verdú ens va semblar vàcua.

Els propers 6, 19 i 26 d'aquest mes d'octubre es presenten la resta de concursants del Primer Palau: dos pianistes, un oboè, un clarinet, un violí i un quintet.

Anna Urpina i duo Jeux d'Anches
Cicle El Primer Palau
Palau de la Música Catalana, 17 de setembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA