cultura

Continua la VI Llotja de Música Urbana de Vila-real

La trobada acull presentacions de treballs nous dels grups valencians que s'hi presenten

El darrer divendres de setembre va començar la sisena edició de la Llotja de Música Urbana a Vila-real amb un magnífic concert a càrrec del grup Emma Get Wild a la plaça de la vila davant un nombrós públic. Amb l'expressiva veu d'Isabel Castro al cap davant, el grup valencià va mostrar el repertori del seu proper disc Dark Stories from de Secret Garden que vorà la llum el mes de novembre, amés d'interpretar algun temes ja clàssics de la seua trajectòria musical.

Per al primer dissabte d'octubre, la plaça de la Vila continuarà sent el centre neuràlgic de la Llotja. A partir de les 17.30 hores, el musicomunicador argentí Fede Comín oferirà la puresa de les seues mescles llatinoamericanes i europees unides a la paraula, amb la única ajuda de la seua guitarra i la Loop Station.

Tot seguit faran acte de presencia el Grup d'Autoajuda. Els components d'aquesta formació es van conèixer a un taller d'improvisació musical l'any 2007 i des de 2008 presenten exercicis d'improvisació amb una banda formada per un nucli estable però obert a la participació de membres externs al grup. Les representacions del Grup d'Autoajuda són actes de creativitat per part dels músics, però també exercicis per a aprendre a escoltar.

A les 22 hores està programada l'actuació de La Coixinera a la mateixa plaça, presentant l'espectacle ix-i..., un concert que te com a nucli la revisió de peces del repertori tradicional català amb bases electròniques pregravades. També s'inclouen temes populars que formen part de la memòria musical del país. La Coixinera i Sitja enceten la creació d'un nou segell de qualitat dins del món de la música d'arrel experimental anomenat Regrowth music .

La nit la tancarà a partir de les 23.30 hores, el grup alcoià Arthur Caravan. Presentaran cançons del seu segon treball anomenat Atles enharmònic que té la seua presentació oficial el dia 8 d'octubre. El quintet experimental omplirà la plaça d'aire existencialista, sempre inconformista, delitosament evocador i bucòlic.

L'Auditori Municipal serà un altre dels escenaris de la Llotja. A les 23.30, Clara Andrés presentarà el seu segon treball Huit junt a la seua banda habitual i també peces del seu primer llançament Dies i dies.

Per concloure la Llotja de Música Urbana, demà diumenge Sitja representarà el seu darrer espectacle Musicabulari a les 19.30 a l'Auditori Municipal. Musicabulari és una tasca multidisciplinar que barreja etnografia, música, imatge, lingüística, i que mira de donar una visió diferent als estudis de les tradicions. Un alé nou per al treball i investigació que encaixa perfectament en el recentment creat segell Regrowth music. A Musicabulari, Sitja està acompanyat per les imatges projectades per l'artista gràfic Pascual Arnal i la veu de l'actor Berna Llobell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.