cultura

‘Top 1' cellerenc

El cellerenc Sak Noel arriba al número 1 de les llistes britàniques amb ‘Loca people' i un vídeo que mostra una Barcelona dionisíaca

  • Sak Noel, en una escena del videoclip de ‘Loca people' MOGUDA.

Segurament, el grup nord-americà Maroon 5 està pensant en aquests moments qui és aquest Sak Noel que els ha condemnat a ser el número 2 de la llista oficial de singles britànica, tot i la col·laboració de Christina Aguilera en el seu singular homenatge al cantant dels Stones (Move like Jagger). Perquè Sak Noel és de diumenge el número 1 de la llista, amb un tema dance tan senzill com enganxós titulat Loca people, reforçat per un videoclip que proposa un tour turístic per la Barcelona dels bars i les discoteques, ben lluny de les rutes modernistes.

I qui és Sak Noel? El seu nom és Isaac Mahmood i va néixer a la Cellera de Ter fa 28 anys. El seu pare és pakistanès i el cognom de la seva mare, Noel, s'ha convertit, una mica retocat, en el seu nom artístic. Sak Noel, l'home que actualment encapçala una llista en què conviuen Adele, Lady Gaga, Rihanna i el recuperat Smells like teen spirit de Nirvana –i en què la presència d'artistes no anglosaxons és gairebé nul·la– va iniciar la seva carrera musical fa uns cinc anys i va formar part d'un projecte de música dance en català anomenat Mak & Sak feat. Xana (Em poses a 100). El novembre passat, va penjar el videoclip de Loca people a Youtube i, de mica en mica, es va anar convertint en un fenomen a la xarxa, per arribar de seguida a les discoteques i a les llistes de vendes a Europa amb una lletra que barreja anglès i castellà per llançar missatges inequívocs com aquest: “When I came to Spain and I saw people party, I told to myself: What the fuck!? All day, all night, all day, all night, viva la fiesta, viva la noche, viva los DJ's”. Sak Noel va gravar el tema al seu propi estudi, a la Cellera de Ter, i també va participar molt activament, com a actor, càmera eventual i muntador, en la realització del vídeo de Loca people, gravat amb uns mitjans mínims, que ja ha rebut 50 milions de visites. El vídeo mostra Sak Noel com a amfitrió d'una turista que visita Barcelona i que només vol tres coses: festa, festa i més festa. Curiosament, Barcelona hi surt de dia, però la festa nocturna té com a escenari la discoteca Millennium & Cosmic Club de Sils. Tot i que ha estat acusat de fer apologia del turisme de borratxera, Sak Noel contesta que la seva intenció era més aviat paròdica.

Nou tema, al novembre

Sak Noel viu ara tot un somni: “La cançó ha estat durant tres setmanes consecutives en el número 1 de molts països, però faltava el Regne Unit, i diumenge a la tarda es va situar a dalt de tot del top 5, no de dance, sinó de pop, que encara té més mèrit. La llista britànica és molt important per tradició i prestigi mundial”, explicava ahir Sak Noel, abans de marxar cap a Chester (Regne Unit), on actua avui. Demà i dissabte oferirà dues sessions com a discjòquei a Edmonton i Toronto (Canadà) i dimarts ja estarà de tornada, amb una actuació al Summun de Vic. Per al novembre prepara un nou vídeo i videoclip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA
homenatge

Commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà

Barcelona
cinema

Sitges homenatjarà Nick Frost, Corey Feldman i Fred Dekker

Barcelona