cultura

Teatre a Olot per a l'Eva

Una mostra de teatre ret tribut a una actriu víctima de la fibrosi quística

Eva Compta sentia passió per moltes coses, però pel teatre d'una forma especial

La Klyngh Teatre ha organitzat la primera Mostra d'Arts Escèniques per homenatjar Eva Compta, que n'havia format part fins que el 2010 la fibrosi quística li va segar la vida als 19 anys d'edat. Era una jove estudiant de secundària que sentia passió per moltes coses, però pel teatre d'una manera especial. Fa més d'un any, quasi des de la seva mort, que la Klyngh lluita per aquesta mostra, que ha pogut tirar endavant gràcies a la tossuderia de les integrants i a la bona voluntat d'un munt d'actors amateurs i professionals, que hi han volgut participar desinteressadament.

Diners contra la malaltia

Els diners que es recullin, en nom de l'Associació de Fibrosi Quística Klynhg es faran arribar a l'associació que investiga aquesta patologia per, algun dia, amb el suport de famílies d'afectats, voluntaris, amics, familiars i entitats diverses poder-hi trobar un remei eficaç.

La mostra es du a terme al centre cultural de les Preses el proper cap de setmana. Hi participen dotze grups professionals i amateurs. Les activitats comencen el dissabte amb un taller de titelles destinat al públic infantil. De les onze del matí a la una de la tarda, tots els infants que vulguin podran fer la seva titella i jugar-hi. A les cinc, es presentarà la mostra i la cantant Rocío Romero farà un concert amb acompanyament de piano. A les sis, hi haurà la representació de l'Antimusical, una de les creacions del Laboractori d'Olot i, una hora després, el grup de l'Eva Compta, Klyngh, representarà Les veïnes. A les vuit, començarà un sopar popular amb música d'Octopus Captain Band i Nibrio. Els actes del dissabte, s'acabaran amb l'espectacle El temps de les llavors, de Titelles El Galliner.

L'endemà es durà a terme, a partir de les onze del matí, una cercavila de timbalers amb Trik Trak Tabalers, que sortirà de la plaça Major. Al punt del migdia, Alma i la Mar de Contes explicarà contes teatralitzats dels cinc continents. A les cinc, hi haurà dansa amb el Mobusk de Monika i, mitja hora més tard, Elvira protagonitzarà l'obra de teatre experimental Mary Shelly. A les sis, Marta Trepat i Cordacuc, oferiran Performance Impressions 4. Clouran la mostra, Janot Carbonell i Rafael Sánchez amb un recital de poemes amb acompanyament musical. Excepte el taller de titelles i la cercavila, que són gratuïts, l'entrada dels espectacles és simbòlica, a un 1 euro. El sopar, a 5 i els contes teatralitzats, a 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.