cultura

EU considera l'alcaldessa d'Elx una “digna hereva” del franquisme

Exigeix que torne a subscriure el conveni amb la família del poeta Miguel Hernández

La diputada del grup parlamentari d'Esquerra Unida a les Corts, Esther López Barceló, ha exigit a l'Ajuntament d'Elx que es torne a subscriure el conveni amb la família del poeta Miguel Hernández per tal que tot l'arxiu es quede a la biblioteca central de la localitat.

Per a la diputada d'EUPV, “el PP ha enviat a l'exili el llegat de Miguel Hernández, tal com van fer els seus referents polítics franquistes”. López Barceló també s'ha preguntat “què passaria, per exemple, si la Dama d'Elx estiguera a Elx i per motius econòmics es decidirà tornar-la al Museu Arqueològic Nacional”.

Per a la diputada d'EU, l'alcaldessa del PP ha demostrat “ser una digna hereua del franquisme tal com va confirmar llevant el nom d'una plaça a Dolores Ibarruri i posant-li el nom de l'últim alcalde franquista de la ciutat”. López Barceló considera “urgent” que l'Ajuntament d'Elx “rectifique i signe immediatament un conveni amb els familiars del poeta”.

La diputada ha recordat que el passat 10 d'octubre va registrar una proposició no de llei a les Corts en què instava el Consell a “establir vies de comunicació urgents amb la junta de govern local d'Elx perquè considere la possibilitat de recuperar el conveni signat amb la família de Miguel Hernández el 2010 per conservar la deixa del poeta oriolà a la capital il·licitana i impulsar museísticament la seua obra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.