cultura

la Universitat d'Alacant prepara el Simposi Enric Valor

Del 4 al 6 de novembre participen destacats especialistes en l'obra del mestre de Castalla

El Simposi Enric Valor en la Universitat d'Alacant proposa, en l'any del centenari del seu naixement, una aproximació a aquest polièdric autor des d'algunes perspectives imprescindibles: el model de llengua, la literaturització del territori, els perfils vitals, les coordenades en què s'inscriu la rondallística, la galeria de personatges recreats, el compromís cívic, la incidència de la censura, etc.

Per a tal finalitat, s'ha volgut comptar amb alguns dels més reputats especialistes en cadascun dels aspectes proposats. És així com el Departament de Filologia Catalana de la Universitat ha concitat l'interés d'alumnat i profesosrat entre el 4 i el 6 de novembre a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres.

És sobradament conegut que les aportacions d'Enric Valor i Vives (Castalla, 1911 – València, 2000) han estat decisives, si més no, en tres àmbits fonamentals per a la normalització de la llengua i la literatura pròpies dels valencians: la gramàtica, la novel·la i la rondallística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.