cultura

Reconeixement a Pujiula

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC) convocarà l'any vinent la primera edició d'uns premis que duran el nom del metge psiquiatre olotí Jordi Pujiula, que havia presidit l'ens fins a la seva mort, el març d'aquest any. De fet, el PEHOC dedicarà els premis Salvador Reixach de Santa Pau, que també organitza, a la recerca en humanitats, i el Jordi Pujiula, a la recerca científica i tecnològica. El PEHOC es va fundar l'any 1933 precisament per crear uns premis de recerca històrica.

El nou president de l'entitat, Jesús Gutiérrez, va avançar la creació d'aquest premi durant la presentació del número 22 dels Annals del patronat, que s'han convertit en un referent del sector. Amb un nou disseny, hi destaquen un treball de Miquel Puig sobre la implantació de la metal·lúrgia arran de la fabricació de tisores al segle XVIII i un estudi de Joan Barnadas sobre el trienni liberal (1820-23) a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.