cultura

alt camp

El convent d'Alcover ja és monument històric

El govern va declarar ahir bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, el convent de Santa Anna, a Alcover. Situat als afores del municipi, els franciscans van construir el convent el 1582 al lloc on hi havia l'antiga ermita de Santa Anna. L'església es va edificar l'any 1617 sota la direcció de l'arquitecte aragonès Andreu Bardagí.

El segle XVIII va ser l'època de màxima esplendor de l'edifici. El 1822 va ser incendiat i saquejat i, després de la desamortització de 1835, es va integrar en el patrimoni municipal amb usos diversos. Va funcionar com a hospital de pobres, com a habitatge, com a escola, com a fàbrica tèxtil i, a partir de 1920, com a caserna de la Guàrdia Civil i dipòsit de cotxes abandonats. El 1973 va ser abandonat i ara l'Ajuntament d'Alcover en té prevista la rehabilitació i consolidació. En concret, té el projecte de convertir el convent en el centre cultural anomenat Convent de les Arts, un equipament obert perquè creadors, artistes, professionals i estudiants de diferents disciplines puguin disposar d'un espai per treballar, intercanviar i aprendre, en règim d'estades temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.