cultura

equipaments

Un acte del Col·legi de Periodistes per estrenar la nova Marfà de Girona

Es farà el dia 24 a la sala polivalent del complex i també s'aprofitarà l'entrada el nou edifici

La inauguració oficial tindrà lloc a mitjan desembre

Un acte del Col·legi de Periodistes de Girona servirà la setmana que ve per estrenar el nou edifici de la Marfà del barri de Santa Eugènia de Girona. En concret, l'acte serà l'entrega de les Mosques de la Informació 2011, que es realitzarà a la sala polivalent annexa a l'edifici històric de l'antiga fàbrica de la Marfà, i també s'aprofitarà l'entrada al nou edifici per a l'aperitiu. L'Ajuntament de Girona farà aquesta mateixa setmana la recepció de l'obra i a principi de la setmana que ve es preveu fer una visita amb l'associació de veïns i les entitats del barri.

Nou Espai Marfà

El nou centre cívic i cultural serà conegut a partir d'ara com Espai Marfà i servirà per complementar les tasques del centre cívic de Can Ninetes, gràcies a les sales per a tallers o les aules habilitades per a les activitats dirigides que s'hi podran fer. En l'àmbit cultural, la Marfà serà un referent amb la nova biblioteca Salvador Allende, així com els bucs d'assaig per als grups de música.

La rehabilitació de l'antiga fàbrica Marfà ha permès recuperar 3.000 metres quadrats i una inversió de més de 4 milions d'euros, que era el projecte estel·lar del pla de barris.

Inauguració en un mes

L'estrena de l'edifici es farà la setmana que ve, però l'equip de govern de Girona té previst que la inauguració oficial de la nova Marfà es faci a mitjan mes de desembre amb unes jornades de portes obertes, perquè els ciutadans de Girona puguin conèixer i visitar les noves instal·lacions al barri de Santa Eugènia. La nova biblioteca es preveu posar-la en marxa el mateix mes de desembre, ja que la setmana passada es va tancar l'antiga seu al carrer Montseny.

L'equip de govern està estudiant que l'antiga seu de la biblioteca es pugui convertir en un hotel d'entitats. Amb la proposta es vol satisfer la demanda de les associacions de veïns i entitats del barri, que inicialment havien demanat poder gestionar Can Ninetes, però el govern apostaria més per la cogestió de l'antiga biblioteca.

Sempre fent l'entrega en edificis nous

El Col·legi de Periodistes manté així la tradició de fer l'entrega de les Mosques en edificis encara per inaugurar de manera oficial. En els últims anys l'acte anual s'ha fet en espais com la Sitja de Fornells de la Selva, la Coma Cros de Salt, l'auditori Josep Irla de la nova seu de la Generalitat o l'antiga seu del Banc d'Espanya abans que s'adaptés com a subdelegació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.