cultura

Els Premis Literaris Gandia recauen en Xavier Aliaga i Laia Noguera

Les obres guardonades, la novel·la “Vides desafinades” i el poemari “Caure” es distribuiran la propera setmana a les llibreries publicades per Edicions 62

L'escriptor i periodista valencià Xavier Aliaga, col·laborador d'Elpuntavui.cat i de Presència, i la jove poeta catalana, Laia Noguera, han sigut proclamats hui guanyadors dels Premis Literaris Gandia 2011, convocats per l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques de Gandia en col·laboració amb Edicions 62 que publica les obres guanyadores.

Aliaga ha obtingut el XXIII Premi de Narrativa Joanot Martorell amb la novel·la Vides desafinades, que té com a teló de fons els rigors de la crisi econòmica. Es tracta d'una història de vides desconcertades, travessades per la música, on les relacions s'entrellacen i es redefineixen en el combat quotidià. Les protagonistes són dues noies en l'equador de la trentena que intenten salvar del naufragi la seua modesta discogràfica amb el llançament d'un nou grup però, de sobte, un seguit de fets sacsegen les seues vides.

L'obra guanyadora del XLIX Premi Ausiàs March de poesia ha sigut Caure, un llibre on l'autora, Laia Noguera, presenta uns poemes breus, concisos, despullats i essencials amb la voluntat de què dialoguen els uns amb els altres.

Al guardó de narrativa s'hi han presentat un total de 28 originals i 54 al de poesia.

El nom dels guanyadors s'ha fet públic en el mateix acte de lliurament dels premis, al Palau Ducal de Gandia. Les dues obres es distribuiran a les llibreries la propera setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.