cultura

Més música al Principal d'Olot

L'Institut de Cultura reforça l'oferta musical de la programació del teatre de la capital garrotxina

L'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot (ICCO) ha donat un paper més rellevant a la música dins de la programació de la temporada hivern-primavera del Teatre Principal, segons ha afirmat el flamant regidor de Cultura, Josep Berga. Per ell, a la capital garrotxina hi ha un reconeixement generalitzat quant a la qualitat de les arts escèniques que programa el Principal i, per tant, ara cal ordenar l'oferta musical, que és molt i molt variada i que, en bona part, és a càrrec d'entitats. S'han programat vuit propostes, entre les quals destaca el concert d'homenatge al compositor i músic olotí Xavier Montsalvatge en commemoració del centenari del seu naixement; la Cantània, amb alumnes de cicle superior de la Garrotxa; la tornada a Olot, ara ja famosos, del Cor del Teatre amb Opereta, i el Somiatruites de Pascal Comelade, Albert Pla i la Petita Orquestra Somiatruites.

Josep Berga, a més, ha anunciat que, per primera vegada, Olot segueix l'exemple d'altres ciutats com ara Vic i Torelló (Osona) i ha editat una guia amb totes les activitats culturals que es faran a la ciutat. Conscient de la competència que comporten ara amb el túnel de Bracons les programacions dels teatre de l'Atlàntida de Vic, Cirvianum de Torelló i, a part del de Girona, la major proximitat dels teatre barcelonins, l'ICCO vol posar aquesta eina a les mans dels olotins perquè es puguin programar amb temps els espectacles als quals volen assistir. Tant ell com la directora del Teatre, Tena Busquets, van insistit en la presentació de la temporada que la programació és molt variada i van recordar que, ara que s'acosta Nadal, és un bon moment per regalar cultura amb abonaments de tot tipus.

Busquets ha destacat les cinc obres de teatre de gran format, entre les quals destaca el retorn a Olot de La Zaranda, ja amb el premi estatal de teatre a sota el braç, que representa Nadie lo quiere creer. Hi haurà també una xerrada amb Maite Guisado i amb els actors de la companyia, amb motiu del Dia Internacional del Teatre. A més, destaca el Lava dels belgues Studio Orka.

De L'Altra Programació, el LAP –els dijous i amb el públic a tocar–, hi sobresurten les dues instal·lacions de José Antonio Portillo i el Soy la otra, d'Alba Sarraute. I, finalment, l'oferta de dansa es concentra en el festival Sismògraf de la primavera, amb les propostes de Mal Pelo, la dansa circ de Jordi Galí i l'itinerari de dansa, que en aquesta ocasió serà per les places del barri vell. El Teatre Principal serà també el marc del muntatge Comte Arnau de la Marboleny, creat expressament per commemorar el centenari de la mort de Joan Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.