cultura

Hereus de Miguel Hernández demanen 3 milions d'euros d'indemnització a l'Ajuntament d'Elx

La família del poeta acudeix als jutjats per l'incompliment del conveni per a la permanència del llegat en la ciutat

Els hereus del poeta Miguel Hernández sol·licitaran una indemnització a l'Ajuntament d'Elx superior als tres milions d'euros per “incompliment” del conveni subscrit per a la permanència del llegat de l'escriptor en la ciutat durant vint anys.

L'advocat de la família de l'autor, Carlos Candela, ha informat que el Jutjat del contenciós administratiu número 1 d'Elx ha admès hui a tràmit el recurs presentat pels hereus el passat octubre per incompliment del contracte.

El llegat del poeta oriolà, conformat per més de 5.000 documents, manuscrits i objectes personals, va ser retirat de l'Arxiu Municipal d'Elx el passat octubre després d'haver romàs custodiat per l'administració local durant més de 25 anys.

Els hereus van procedir a traslladar-lo a la caixa forta d'una entitat bancària situada en la localitat il·licitana després que el govern local, del PP, rescindís de manera “unilateral” el conveni subscrit amb la família de l'escriptor..

Aquest acord, signat entre els familiars del literat i l'anterior corporació municipal (PSPV-PSOE) a l'octubre de 2010, establia la permanència dels documents a la ciutat per un import de tres milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.