cultura

La UV desenvolupa una eina web per a calcular el valor del patrimoni cultural

la plataforma té l'objectiu de millorar l'eficiència en la gestió del patrimoni cultural

La Universitat de València, en col·laboració amb l'empresa privada i amb finançament del Ministeri de Cultura, ha iniciat el desenvolupament d'una plataforma web, anomenada Impactrimonio per a facilitar el càlcul del valor i l'impacte econòmic del patrimoni cultural.

La seua funció principal serà respondre de forma precisa a preguntes com ara què li suposa a un poble tindre una església gòtica, si resultaria rendible organitzar la segona edició d'un festival de cinema independent o quins beneficis pot reportar als veïns la restauració d'un convent.

L'empresa encarregada de dur a cap el projecte és Key Productivity Konsulting (K|P|K), amb seu a Vila-real. El seu fundador, Francisco Marco, ha explicat que encara que la idea en la qual es basa Impactrimonio ja s'ha desenvolupat en l'àmbit acadèmic i de la consultoria privada per a projectes ad hoc, el que es pretén és oferir un servei accessible a un major nombre d'entitats públiques i privades, amb una interfície clara i fàcilment navegable.

La plataforma té l'objectiu de millorar l'eficiència en la gestió del patrimoni cultural, i convertir-se al mateix temps en una nova font d'informació per a investigadors i experts. “Volem transmetre el missatge que es pot apostar per la cultura sense sacrificar l'eficiència i la rendibilitat i que les activitats relacionades amb el patrimoni són una inversió i no una despesa”, ha subratllat el director de la Unitat d'Investigació sobre Economia de la Cultura i Turisme de la Universitat de València (Econcult), Pau Rausell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.