cultura

Aparador del circ

El Festival Internacional del Circ del Castell de Figueres, que es farà de l'1 al 4 de març, mostrarà 22 actuacions mai vistes a Europa

Cinquanta-dos artistes de tretze països oferiran dinou hores d'espectacle en quatre dies

El Festival Internacional del Circ del Castell de Figueres neix amb la voluntat de ser l'aparador de les millors actuacions del món mai vistes en una pista de circ a Europa. El festival, únic a l'Estat espanyol, se celebrarà entre l'1 i el 4 de març al castell de Sant Ferran de Figueres, i té la vocació de ser la plataforma de presentació al vell continent dels 52 artistes provinents de 13 països –sobretot d'Àsia i Amèrica– que hi participaran.

Durant quatre dies es podran veure fins a 22 actuacions, entre les quals hi ha les d'Alfonse Coconut (Rússia), Kevin Flores (Mèxic), Troupe Zona (Mongòlia), DJ (Rússia), Sasha (EUA), Dúo Dam (Canadà i Mèxic), Adam Kuchler (EUA), Markins (Rússia), Hunters (Ucraïna) i molts altres. Ells competiran en dues semifinals (amb els espectacles Blau i Vermell) i a la final (espectacle Or), valorats per un jurat d'excepció. Totes elles es faran a la gran vela blanca que s'instal·larà al pati d'armes del castell, amb capacitat per a 1.500 espectadors. S'espera que hi hagi més de 10.000 persones.

A més, el festival disposa d'un espectacle convidat fora de competició, La música en el circ, a càrrec de l'orquestra de circ dirigida per Carmino D'angelo. També hi haurà activitats paral·leles, totes gratuïtes, com ara presentacions de llibres, una mostra de documentals, cinc exposicions i la fira de col·leccionisme del circ.

En la presentació, ahir, el director del festival, Genís Matabosch, va destacar que el festival de Figueres vol tenir “una personalitat pròpia única al món, on només s'hi presentaran espectacles mai vistos a europa”, cosa que el diferencia de la resta de festivals. També hi va assistir la primera tinent d'alcalde de Figueres, Marta Felip, que va dir que el festival ha de ser una eina de dinamització econòmica per a la capital de l'Alt Empordà. El director del Patronat Turisme Costa Brava, Ramon Ramos, va definir el projecte com a “molt potent” i es va mostrar convençut que en pocs anys aquest festival serà “un referent turístic i cultural de la Costa Brava”.

Pel que fa al pressupost, l'organització parla de 250.000 euros, dels quals 25.000 els aporta l'Ajuntament, 20.000 la Diputació, 20.000 més el Patronat Turisme Costa Brava, i 1.500 el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. La resta són aportacions privades, segons es va explicar. Amb motiu del festival, s'han posat en marxa la iniciativa d'El tren del circ, que disposa de dos tren hotel i un TGV decorats per la ocasió, que arribaran a Figueres de Milà i París. En concret, ahir es van posar a la venda uns paquets turístics que inclouen el bitllet de tren més una nit d'hotel i les entrades a tres dels espectacles de dissabte.

Les entrades del festival del circ costen de 10 a 45 euros i ja estan a la venda des del 27 de desembre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.