cultura

Banyeres sol·licita el reconeixement del Museu de l'Espardenya

La població ja compta amb tres museus entre els que destaca el Museu Valencià del Paper

La Corporació Municipal de Banyeres de Mariola ha aprovat per unanimitat dels seus 13 regidors la sol·licitud de reconeixement del Museu de L'Espardenya amb la finalitat de donar més difusió al fons museístic local que ja compta de forma oficial amb el Museu Valencià del Paper i el Museu Arqueològic.

Per al portaveu del Govern municipal del PP, Ramón Albero, «amb aquesta aprovació es compleixen una sèrie de requisits legals per dur endavant la sol·licitud», tals com comptar amb instal·lacions permanents, suficients i adequades segons les directrius de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià, existència d'un tècnic superior al seu càrrec, comptar amb un inventari i llibre de registre, establir un horari d'obertura al públic no inferior a quinze hores setmanals, determinar un pressupost que garantisca un funcionament mínim i, finalment, enviar periòdicament a la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià els corresponents resums estadístics de visites al museu.

Tant el PSOE com Bloc-Compromís també veuen encertada la mesura d'oficialitzar el Museu de l'Espardenya, ja que per a Sonia Beneyto, portaveu dels nacionalistes, «pot afavorir el reconeixement del llegat etnològic local i contribuir a una major afluència turística», mentre que per al socialista Fernando Sempere «resulta convenient que el museu es trobe en la xarxa de la Generalitat per així poder optar a possibles subvencions», lamentant que en la iniciativa no es trobe inclós el Museu Fester situat al mateix castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.