cultura

Dolços típics d'Alcoi: els pastissets de moniato

CLAR I EN VALENCIÀ

Són pastissets farcits de pasta de moniato.

Ingredients per a fer la pasta de moniato

-1 kg de moniatos blancs (els moniatos de color carabassa no són adequats)

-1 kg de sucre

-canella i corfa de llima ratllada

Ingredients per a fer la pasta dels pastissets

-3 gotets d'oli d'oliva

-2 gotets d'anís

-1 gotet de mistela

-corfa de llima ratllada

-sucre (al gust)

-farina (la que admeta)

Manera de fer-ho

Prenem els moniatos, els pelem, els rentem i els posem en una olla amb aigua. Posem l'olla a foc fort i, quan alce el bull, reduïm el foc al mínim i deixem que bulla durant una hora o una miqueta més. En acabant traiem els moniatos, els esclafem ben esclafats amb una forqueta, afegim el sucre i ho barregem ben barrejat. Ho introduïm en un perol més ample que alt i ho portem al foc. Quan vejam que agafa temperatura comencem a remenar-ho constantment amb una paleta o una cullera de fusta a fi que no s'agarre al fons del perol. Afegim una miqueta de l'aigua de bollir els moniatos a fi que la pasta es faça més melosa. Continuem remenant i hi afegim la canella i la corfa de llima ratllada. No hem de parar de remenar fins que la pasta adquirisca la textura d'una confitura. En eixe moment la pasta, que haurà pres un color daurat molt bonic, s'apegarà a la paleta i, al remenar, sentirem com un clac clac. Ja tenim feta la pasta de moniato per a farcir els pastissets.

Per a fer la pasta de fora col·loquem la farina en un recipient, fem un clotet i posem el sucre al voltant. Aboquem l'anís i la mistela en el clotet i calfem l'oli. Quan l'oli està calent, l'afegim a poquet a poquet en el clotet i anem barrejant-ho tot amb una forqueta. Després se li afig la corfa de llima ratllada i es pasta amb les mans. Es fan una mena de coquetes redonetes d'uns 10 o 15 centímetres de diàmetre. Es posa una cullerada de pasta de moniato al bell mig de cada coqueta i es doblega donant-li forma de mitja lluna. Es pinta la cara visible dels pastissets amb clara d'ou i se'ls posa per damunt un polsim de sucre i de canella. Es couen al forn a uns 170 ºC durant 20 minuts i ja tenim fets els pastissets de moniato. Bon profit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.