cultura

L'Ajuntament de Banyeres emprén millores al Museu de l'Espardenya

L'objectiu és dotar-lo amb una millor accessibilitat i interactivitat

Amb la finalitat de dotar-lo amb millors condicions d'interactivitat per als seus visitants potencials, el Museu de l'Espardenya de Banyeres de Mariola ha incorporat recentment el servei de traducció al llenguatge Braille de totes aquelles notes explicatives dels panells del museu, labor que ha sigut realitzada pel Centre de Recursos Educatius de l'ONCE, delegació d'Alacant, amb l'objectiu de poder aconseguir una major accessibilitat per a les persones invidents.

Ramón Albero, regidor de Noves Tecnologies, ha explicat que en breu també es procedirà a la col·locació de panells amb codis QR, codi de barres de resposta ràpida, en els accessos a tots els museus, la qual cosa permetrà als visitants amb dispositius portàtils descarregar arxius amb descripcions i explicacions de cada museu, o accedir directament a la documentació existent al web de museus. «Amb estes iniciatives pretenem acostar l'oferta cultural i museística de Banyeres, tant a les persones amb discapacitats visuals, com als visitants usuaris de noves tecnologies amb els anomenats telèfons intel·ligents», ha indicat.

El Museu de l'Espardenya quedarà, doncs, configurat com un museu interactiu en el que s'exposen els materials i ferramentes que s'utilitzaven per a l'elaboració de les espardenyes, panells informatius, així com reproducció d'audiovisuals sobre els mètodes de fabricació. Igualment, permetrà tocar les fibres tèxtils per a reconèixer-les mitjançant jocs interactius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.