cultura

Restituir el Zer01 d'Olot

Agents culturals del país reclamen en un manifest una clara aposta institucional per l'art contemporani

Els signants proposen que es faci un pla de viabilitat de l'Espai Zer01 i de la Sala 15

Els promotors del Manifest d'Olot, lliurat ahir a l'Ajuntament, reclamen la reactivació de l'Àrea de Creació Contemporània i la readmissió del seu director, David Santaeulària, i s'han establert com a moviment o plataforma de caràcter permanent per a la defensa de “l'ecosistema de l'art contemporani i per generar reflexió i propostes”. Ha estat redactat i subscrit per 28 col·lectius i organitzacions i els directors i gestors dels principals centres d'art contemporani i és fruit de la trobada que hi va haver dissabte passat a l'Hospici d'Olot, on hi ha el desaparegut Espai Zer01 i la Sala 15. Els signants del manifest proposen que es faci un pla de viabilitat de les sales i de l'Àrea de Creació Contemporània i reclamen el suport de la Generalitat per a la seva reobertura. Així mateix volen que el govern català vetlli per la continuïtat dels centres d'art i que s'inclogui la Zer01 a la xarxa de centres com una sala de referència nacional. “Ens comprometem a mantenir-nos units per respondre de manera conjunta i solidària davant de qualsevol altre intent de desmantellament d'activitats i projectes d'art contemporani. De la mateixa manera, estem decidits a generar reflexió i propostes sobre les arts visuals i la cultura en el context social, econòmic i polític dels propers anys”, afirmen.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), ha acusat els promotors del manifest d'intoxicar i de perjudicar amb la seva actitud l'art contemporani i ha negat que ells actuïn per indicació de la Generalitat per assajar el tancament de les sales amb finançament públic d'aquest tipus d'art. Segons ell, la decisió ha estat únicament per retallar despeses. “El regidor de Cultura ja va deixar clar que el problema ve del 2010 quan el tripartit va decidir apostar per una sèrie de sales d'art contemporani i no hi havia Olot”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.