cultura

Joan Josep Pascual i el grup Arthur Caravan, premis Joan Valls 2012

Els guardons reconeixen el treball de persones i entitats de les comarques de l'Alcoià i el Comtat en favor de l'extensió i dignificació de l'ús del valencià

El mestre de Muro Joan Josep Pascual Gisbert i el grup de música alcoià Arthur Caravan han estat els guardonats, en l'apartat individual i en el col·lectiu respectivament, de la divuitena edició dels Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català que l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà concedeix a persones i entitats de l'àmbit civil de les comarques de l'Alcoià i el Comtat en reconeixement al treball en favor de l'extensió i dignificació de l'ús del valencià.

Joanjo Pascual, com és conegut entre paisans i amics, fou un dels membres fundadors del programa radiofònic Crida, que s'emeté des de Ràdio Alcoi entre 1975 i 1982 i que constituí una experiència capdavantera en l'ús del valencià en l'àmbit de la premsa comarcal En paral·lel també ha coordinat la publicació de revistes com ara, La veu de Muro, la Revista Oficial de la Festa de Muro i ha publicat diversos llibres.

Pel que fa als Arthur Caravan des del seus inicis s'ha mostrat compromesos amb la memòria del seu poble i amb la llengua amb què aquest s'expressa, amb l'espectacle Si t'arriba el dematí, amb el qual han viatjat arreu dels Països Catalans, reten un original i energètic homenatge a 30 anys de cançó catalana amb versions d'algunes de les peces més emblemàtiques de la música autòctona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.