cultura

Isabel-Clara Simó: “Sempre hi ha camins per la llibertat si en busquem”

L'escriptora presenta la seua darrera novel·la ‘Un tros de cel'protagonitzada per una jove xinesa que lluita per fugir de les xarxes de prostitució en què es troba des de xicoteta

Reconeix que té mala consciència per visitar molt poc la seua terra natal

L'escriptora d'Alcoi, Isabel-Clara Simó, ha presentat aquest dimarts per primera vegada als mitjans el seu darrer llibre, Un tros de cel, en una roda de premsa en què ha explicat que amb aquesta novel·la es volia aproximar i denunciar el món dels abusos infantils i que des de l'inici tenia dues opcions: la pederàstia o el tràfic de la prostitució infantil.

“Em vaig decantar per aquest món perquè el dels capellans el conec més malament i havia de fer un treball de camp, però no el descarte en absolut”, ha argumentat Simó. L'escriptora ha explicat que Un tros de cel també és el relat del “valor nul” d'una xiqueta que naix en un ambient molt ignorant en què la família s'adona que les xiquetes poden ser molt “beneficioses” econòmicament.

La novel·la narra l'ambient “paupèrrim” d'una família a Hong-Kong i com la xiqueta és venuda a una xarxa de prostitució. La jove Wing, però, compta amb la promesa del seu proxeneta que podrà ser lliure quan complirà 18 anys. Segons ha explicat l'escriptora valenciana, l'obra naix d'un viatge a Hong-Kong i com aquesta ciutat la va “colpir”.

Mala consciència

Preguntada sobre si el fet de situar la novel·la a València es degut a la mala fama que arrossega la ciutat en els darrers anys per la corrupció, Simó ha confessat que en realitat es tracta de “mala consciència”. L'escriptora ha dit: “Jo volia situar-la a València no per dir que hi ha prostitució a València, sinó perquè sóc una valenciana que viu al Principat i sempre que baixe dic, senyor, no véns mai”.

Isabel-Clara Simó ha afegit que en un principi la novel·la duia el títol de València-Hong Kong, però que els editors el van canviar. En tot cas, ha assegurat, “no volia posar-li un baldó a València”.

La realitat que relata, segons ha argumentat, és “sòrdida i no lluminosa”, però amb “esperança”. L'escriptora ha destacat les similituds de la novel·la que ara presenta amb El meu germà Pol, el relat d'una família amb un jove que té síndrome de Down i les seues lluites.

Segons la seua opinió, el que és reaccionari és pensar que “com que no hi ha eixida no val la pena lluitar per les coses i aquí podeu posar el que vulgueu, o la independència o la lluita per la igualtat de les dones”.

Isabel-Clara Simó ha afegit que sempre defensa que és “una independentista amb ganes de deixar de ser-ho i una feminista amb ganes de deixar de ser-ho”. Sobre el paper que juguen els homes en la novel·la, l'autora ha dit que “en un món de prostitució, l'home mai no pot quedar en un bon lloc” i ha afegit que el personatge del proxeneta queda com un explotador de dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona