cultura

Tots amb la Nerea

El món musical gironí s'ha mobilitzat per ajudar una nena de 9 anys amb càncer i la seva família, i el 14 d'abril cinc grups actuaran en un concert benèfic a Vilafant

El concert va ser una idea del bateria Manel Obrero, quan escoltava ‘Tot és possible'

Els músics gironins han tornat a demostrar el seu compromís amb una bona causa, com es podrà comprovar el dissabte 14 d'abril amb el concert benèfic Tots amb la Nerea, que tindrà lloc al centre cívic Les Mèlies de Vilafant i en el qual actuaran cinc grups: The Basement, Ley de Faraday, In-Audito, La Time Machine i Bloc Quilombo, entre les 7 de la tarda i la 1 de la matinada. L'entrada serà gratuïta, però tots els beneficis del servei de bar i els donatius que els assistents hi vulguin fer voluntàriament es destinaran a la família de la Nerea Escartín, una nena de 9 anys de Vilafant afectada des de fa dos anys i mig per un greu tumor cerebral. “La nena s'adona de tot el que li passa, però dins de le nostres possibilitats intentem que porti una vida normal i que sigui feliç”, diu la seva mare, Ana María Tejero.

A més, de la greu malaltia de la seva filla, a la qual apliquen regularment cures pal·liatives, bàsicament per evitar el dolor que pateix la nena, la família viu també una difícil situació econòmica. “No ens esperàvem tot el suport que estem tenint per part de tanta gent i, especialment, dels músics. No sé com podríem agrair-ho”, diu la mare. La família també ha creat una pàgina a Facebook, La princesa Nerea nos necesita, per donar a conèixer el cas i recollir mostres de suport i solidaritat.

L'impulsor d'aquest concert va ser el bateria Manel Obrero, membre de grups com ara La Time Machine, Ley de Faraday i Rock Sord. En Manel estava escoltant el programa Tot és possible, de Rac 1, quan hi va trucar un amic de la família de la Nerea per parlar sobre seva problemàtica. “Posaven un espai a la disposició d'algú que hi volgués muntar un concert benèfic”, explica Obrero, que va parlar amb la família de la nena, amb l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys –“Ella ens ha posat totes les facilitats per organitzar el concert”, afirma en Manel– i, evidentment, també amb els músics que participen d'una manera completament altruista en aquest projecte. “Els músics gironins han respost molt bé a la nostra crida i, de fet, moltes més bandes s'han ofert a participar-hi, però hem hagut de restringir-ho a cinc grups. Hi actuarem amb el meu equip de so i compartirem bona part dels instruments”, explica Manel Obrero, que no descarta organitzar algun altre acte més endavant per canalitzar tota aquesta allau de solidaritat. “Moltes empreses ens estan donant coses, de manera que el benefici del servei de bar i els entrepans que es venguin serà gairebé net. A més, s'utilitzaran les urnes electorals per als donatius que vulgui fer la gent, i també hi haurà sortejos.”

El concert del dia 14 inclourà les versions de La Time Machine i In-Audito, el soul de The Basement, el pop-rock de Ley de Faraday i les percussions, entre grup i grup, de Bloc Quilombo.

LA DATA

14.04.12
El 14 d'abril
tindrà lloc el concert ‘Tots per la Nerea', amb The Basement, Ley de Faraday, In-Audito, La Time Machine i Bloc Quilombo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.