cultura

La Plataforma de defensa de la Llengua homenatja Joan Fuster

Celebra el 30é aniversari del gran aplec en commemoració de les Normes del 32, que tingué lloc a la plaça de Bous de Castelló el 25 d'abril de 1982

Hi actuarà Miquel Gil i Naia

La Plataforma per la Llengua de Castelló celebrarà un acte d'homenatge a Joan Fuster el proper 25 d'abril al Teatre del Raval de Castelló, a les 19 h, en record del 30é aniversari de l'aplec que, el 25 d'abril del 1982, va reunir a la plaça de bous de Castelló desenes de milers de valencians en commemoració del 50é aniversari de les Normes de Castelló.

En aquell aplec, Joan Fuster hi va tindre un paper destacat. Enguany, a més, fa 50 anys de la publicació d'un dels seus llibres més coneguts, Nosaltres els valencians, i 90 anys del naixement de l'escriptor i 20 de la seua mort. Per això, l'acte vol lligar la memòria històrica de l'aplec a la plaça de bous amb el record del pensament de Joan Fuster i de la seua proposta nacional.

L'homenatge combinarà projeccions de l'aplec i del discurs que Fuster hi féu amb un repàs per la vida i les idees de l'intel·lectual de Sueca a través dels seus textos, que llegiran escriptors de les comarques de Castelló, i l'actuació musical de Miquel Gil i Naia.

D'altra banda, aquest homenatge constitueix el primer acte que la plataforma prepara per a la campanya de commemoració del 80é aniversari de les Normes de Castelló, i que culminaran amb una gran manifestació al desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.