cultura

Un cartell de Batory que homenatja l'Empordà

A l'acte de presentació del festival, que té 4 milions de pressupost, hi van assistir, al saló dels miralls del Liceu, un gran nombre d'artistes i creadors

Una trompeta gira-sol com a homenatge a la música i a l'Empordà ocupa l'espai central del cartell de l'edició d'enguany del Festival Castell de Peralada, obra de l'artista polonès Michal Batory, resident a París. El cartell va presidir l'acte de presentació, en què també es van donar xifres. El pressupost d'aquesta edició del festival és de gairebé 4 milions d'euros, dels quals el 42% el cobreix el mecenatge del Grup Peralada, mentre que el patrocini d'empreses privades suposa un 14% i les subvencions de les administracions públiques, un 6,5%, de manera que la resta cal suposar que prové de la venda d'entrades. L'Estat (Inaem) i la Generalitat han reduït la seva aportació, respecte de l'any passat, un 25% i un 17%, respectivament, tot i que el govern català encara ha de confirmar la seva aportació.

Respecte del decalatge i les diferències en els preus de les entrades, Oriol Aguilà va explicar que on realment estan per sota dels costos reals de l'espectacle és en les òperes, que és el que el festival potencia, i en què és impossible repercutir el preu real del cost de contractació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.