cultura

D'entre els morts

Revenant, el disc de retorn de N'Gai N'Gai, ja té gairebé mig any de vida, però no és fins avui que el presenten de manera oficial al Privat de Mataró. Els de Sant Pol de Mar, referents del pop català dels anys vuitanta juntament amb velles relíquies com ara Grec, Detectors i Duble Buble, són avui un grup que venera The Killers i que assumeix una imatge de reminiscències gòtiques i tenebroses. “Ens donaven per morts, i aquesta és la nostra resurrecció”, proclama Jordi Bastard, cantant i únic supervivent, juntament amb el guitarrista Paco Garcia, dels N'Gai originals. “Volíem que aquesta estètica es reflectís també en el so de les noves cançons, més elèctriques i potents.”

Revenant, una paraula que en literatura de vampirs assenyala “aquell que retorna de la tomba”, es nodreix de vuit cançons d'estrena i set noves gravacions de temes que van portar els N'Gai a ser el grup més contractat en els escenaris del país l'any 1987. “Del passat no se'n viu i, tot i que el reivindiquem i ens en sentim orgullosos, era evident que hauria estat un greu error intentar sonar com abans”, defensen. “Mantenim, però, l'apassionament romàntic, l'abrandament i l'exaltació. Les nostres cançons continuen sent dramàtiques i líriques.” N'Gai N'Gai, que asseguren tenir “més força i energia que mai”, prometen una posada en escena teatralitzada i no tornar, almenys imminentment, a desaparèixer. “Ja estem assajant cançons per a un nou disc!”, revelen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.