cultura

El museu es redefineix

Mascarell parla de la redefinició del futur museu del còmic de Badalona, que es dedicarà a tota mena d'il·lustració: dibuix animat, historieta i el món digital

Pel conseller,
el museu
és un objectiu prioritari: fer internacional la cultura catalana

Els robots no tenen ànima. Les persones sí. Potser per això, en la inauguració del Saló del Còmic, ahir al matí, l'esperit va robar protagonisme a les màquines intel·ligents que tenen un especial protagonisme al certamen que se celebra al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona. L'ànima la va posar el record de dos grans personatges relacionats amb el món del còmic morts fa poc: el francès Moebius, al qui l'estand de Norma Editorial li retia homenatge amb el personal lluint una samarreta que el recordava; i l'editor Josep Maria Berenguer, mort la passada diada de Sant Jordi. La inauguració del certamen va ser presidida per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que, trencant el protocol, va dirigir-se a l'estand de La Cúpula, l'editorial de Berenguer.

Les autoritats van cloure el seu recorregut a l'espai dedicat a la Xina, país invitat. Va ser en aquest marc on el conseller va parlar del futur museu del còmic de Badalona i va avançar el 2014 com a data en què el projecte estarà prou madur.

Actualment s'està redefinint el projecte per donar cabuda a tot l'univers de la il·lustració: cinema animat, còmic, videojoc i altres mitjans audiovisuals. Mascarell va explicar: “El museu és un objectiu nacional prioritari: universalitzar la cultura del nostre país.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.