cultura

Maridatge perfecte

Drexler, Marina Rossell, Els Amics de les Arts, Manuel Carrasco, Miquel Abras, Love of Lesbian, Arola i Viusà són els protagonistes del 5è Festival Sons del Món

El Monestir de Vilabertran i la Ciutadella de Roses tornen a ser els escenaris del festival

De festivals de música estivals n'hi ha molts. I és per això que el fet diferencial és necessari no només per sobresortir sinó per triomfar. Sons del Món és dels més joves, però en la seva cinquena edició pot presumir de consolidació i èxit. L'avalen les 5.500 persones que van omplir els cinc concerts de l'edició passada i el fet que, enguany, el pressupost es mantingui gràcies al suport de les administracions, patrocinadors i col·laboradors. Els seus pilars? Doncs combinar com pocs tres eixos essencials d'aquest festival com són música, gastronomia i enologia, en un entorn de luxe.

Malgrat que ja fa temps que s'havien avançat alguns noms del festival, ahir va tenir lloc a Girona la presentació oficial de la seva cinquena edició. Pel que fa la programació musical, novament en ressalta la varietat. En primer lloc, el tret de sortida l'oferiran dos concerts que se celebraran al conjunt monàstic de Vilabertran: per una banda Jorge Drexler, artista que segons el director del festival, Xavier Pascual, fa temps que se li anava al darrere i aprofitarà l'ocasió per fer un repàs als seus vint anys de carrera; i per l'altra, Marina Rossell, que com bé remarca Pascual, aquest any “tocava”, que amb el seu disc de versions de Moustaki no només ha resultat un èxit sinó que també ha guanyat nou públic. El seu concert esdevé la presentació oficial a les comarques gironines.

Ja emplaçats a la no menys espectacular Ciutadella de Roses, els tres concerts següents que oferirà Sons del Món seran els d'Els Amics de les Arts, que ja han venut més d'un miler d'entrades; Manuel Carrasco que, després d'omplir dos cops el Palau de la Música, recalarà a Roses per presentar el seu nou disc a les comarques gironines (hi tindrà Miquel Abras de teloner); i, finalment, Love of Lesbian, que presentarà oficialment el seu nou àlbum a les comarques gironines. Cal remarcar que el de Drexler i Manuel Carrasco són concerts en exclusiva a Catalunya.

Contemplant la badia

Seguint amb l'aposta clara d'anar incrementant les ofertes de turisme de qualitat a través del festival, enguany Sons del Món també presenta com a novetat la proposta Sota les estrelles. L'activitat consisteix en unes sortides nocturnes en un catamarà (per a capacitat de 80 persones) per la Badia de Roses que combinarà el ja de per si magnífic viatge amb vistes al litoral amb concerts de petit format i un còctel especial a bord.

Les sortides se celebraran els dies 6, 13, 20 i 26 de juliol a les 22.30 h. Entre els músics, destaca la participació d'Euclydes mattos & Teresa Noguera, San Telmo Blues, Adriana Prunell & Francesc Ubanell (Pepper Pots).

Gastronomia i enologia

Pel que fa a l'apartat de la gastronomia d'enguany, el restaurant a l'aire lliure de Vilabertran (ubicat a l'extraordinari Hort del Prior, oferirà en el sopar inaugural el menú dissenyat i elaborat per Sergi Arola, considerat un dels millors cuiners del món. El segon dia serà el Restaurant Amiel Molins qui oferirà el menú. A Roses, l'oferta gastronòmica l'oferiran un grapat de restaurants, que han creat per a l'ocasió diversos menús especials amb l'objectiu de promocionar la cuina del peix. Respecte de l'any passat s'han duplicat el nombre de restaurants participants.

Per la seva banda, un any més cada actuació musical estarà marinada amb un vi català, firmada pel prestigiós sommelier Roger Viusà. El fet de relacionar un vi concret amb cada música programada és un tret singular i únic sorgit del festival. Gotes, Nívia, Floresta Negre jove, El Camino i El Gran Caus Blanc són els cinc vins que s'han seleccionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.