El conte no s'acaba
Medinyà organitza la tercera edició de la Fira del Conte, que demà escalfa motors, i programa per diumenge el gruix d'activitats amb il·lustradors, editorials i artesans
La Fira del Conte de Medinyà, malgrat el context desfavorable i gràcies a l'aposta que continua fent l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà, viurà demà idiumenge la tercera edició. Quaranta-un il·lustradors, cinc editorials, quatre llibreries, 25 artesans, catorze narradors i quatre escriptors, més un nombre de visitants difícil de calcular, però que s'haurà de comptar en milers, són les xifres que mou aquesta fira que comença demà, escalfant motors, amb diverses activitats. La programació s'ha contret, és clar, però es manté l'atractiu de la cita.
La primera activitat de demà (16 h) és la gimcana conte La granja d'en Tomeu, amb l'Anna i l'Emma Ferrer, que anirà seguida (18 h) del concurs Joan Bahí de narració oral. Al concurs s'hi han presentat cinc contes: Les aventures de l'abella Zoe, El temps aturat, Patufet, Les tòfones i El Roure. Tancarà aquesta primera jornada una sessió de contes per a adults, Sexe ni beneït, a càrrec d'Albert Estengre, a l'escenari local.
Diumenge és quan es farà el gruix d'activitats, que comencen a les deu del matí, amb l'obertura de la fira, en què participen més de quaranta il·lustradors, entre els quals hi ha Agustina Santinelli, Àlex Martín, Andrea Zayas, Li Bertran, Patrícia Aller o Yoko Kataoka. Entre les activitats, narració de contes en anglès i en català, i una tertúlia literària (12 h, al local social) que ja ha esdevingut una mena de tradició, amb la participació dels escriptors gironins Carles Sala, Maria Mercè Roca i Dolors Garcia Cornellà, a més de l'editora Noemí Pes i els representants de l'estudi d'il·lustració Escletxa. La trobada serà moderada per Guillem Terribas, llibreter polifacètic, activista cultural i ànima de la Llibreria 22 de Girona.
Les activitats que es duran a terme, relacionades amb quelcom tan tradicional com els contes, també inclouen, però, l'adaptació de la tradició a les noves tecnologies, de manera que es presentarà el conte digital Les caputxes de la Caputxeta, adequat per a Ipad, a càrrec de l'autora, Esperança Ros, i la il·lustradora, Emma Martínez. També és digital el conte Martí, un pingüí tafaner, de l'estudi Escletxa, que es presentarà en el marc de la fira de Medinyà.
Pel que fa a espectacles, ja de bon matí (10 h), a la pista, es presentarà el guanyador del concurs Joan Bahí, i hi ha programades dues sessions (13 h i 17.30 h) de l'espectacle familiar Minute, de la companyia Jam. La fira es tancarà amb un altre espectacle (19 h), a càrrec de Fefe i Companyia.
A part de la presentació de contes més convencionals, també es farà la presentació del conte joc Familium, que aprofundeix i treballa en el concepte de família, a càrrec de les seves autores, Bel Bellvehí i Glòria Canyet.