cultura

Els sons més propers

La novena edició del cicle Musicant de Campllong aposta més que mai per la música contemporània catalana amb Andrea Motis i Beth com a caps de cartell

El IX Cicle de Música del País tindrà lloc del 28 al 31 d'agost, i es faran quatre concerts

Arriba la novena edició del cicle Musicant de Campllong amb una programació eclèctica que vol reflectir, segons els responsables, la rica producció musical de Catalunya. Per això, i més que mai, a l'hora de confeccionar el programa s'hi han inclòs la tradicional música antiga, concerts de música jazz i pop. Així, del 28 al 31 d'agost el IX Cicle de Música del País ha programat quatre concerts: els de Tasto Solo, Katroi Ensemble, Joan Chamorro & Andrea Motis Trio i Beth.

Per començar, el dimarts 28 d'agost el públic tindrà l'oportunitat de gaudir de la música de la cort de Joan I d'Aragó, duc de Girona (1350-1396), un dels períodes més importants per a la difusió de l'art musical en el si de la casa reial catalanoaragonesa, amb la interpretació que oferirà Tasto Solo de Johan dels orguens. La formació està composta per Barbara Zanichelli (cant), David Catalunya (clavisimbalum) i Guillermo Pérez (organetto i direcció artística).

L'endemà dimecres, 29 d'agost, Katroi Ensemble aproparà sense complexos als espectadors la música tradicional catalana amb una perspectiva contemporània. Els cinc intèrprets que la formen, una tenora (Xavi Molina) i un quartet de jazz (Albert Comaleras, Francesc Ubanell, Lluís Subiranas i Marc Clos), es mouen entre el jazz més contemporani i les melodies de la música tradicional catalana.

I serà a l'equador del festival quan entraran a tocar els dos caps de cartell, sigui per la popularitat o la proposta musical que els acompanya. D'una banda, el dijous 30 d'agost entraran a escena Joan Chamorro & Andrea Motis Trio, per a l'ocasió acompanyats pel guitarrista Josep Traver i el saxo Scott Robinson (artista convidat). La seva proposta es mou entre el jazz més clàssic i la interpretació d'incunables com ara Over the rainbow i Basin street. No cal dir que aquesta serà una oportunitat única per disfrutar en directe de la precoç cantant, trompetista i saxofonista catalana membre de la Sant Andreu Jazz Band. D'altra banda, la cantant Beth presentarà en directe el seu nou disc, Segueix-me el fil, format per cançons delicades, amb sonoritat pop-folk americà cantades en català. El concert es complementarà amb alguns dels seus altres treballs discogràfics en anglès i castellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.