cultura

ACPV lamenta el silenci de l'Església en la mort de Bausset

Eliseu Climent recorda que va ser un home creient i que sols l'abadia de Montserrat va editar un llibre sobre els seus treballs

“Ens queda seu llegat i continuarem amb el seu projecte”

El secretari general d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s'ha mostrat molt afectat per la pèrdua del professor Josep Lluís Bausset. Eliseu Climent ha valorat, en declaracions al Punt Avui, la seua trajectòria discreta i gens cridanera, però “exemplar i indefallent, com a home de país i com a promotor de la llengua i de la cultura en totes les seues manifestacions”. Climent ha subratllat que el professor Bausset ha sabut estar en les èpoques bones i en les dolentes, i que sempre ha pres part i s'ha posicionat en tots els moments crítics de la història dels valencians.

El carismàtic líder d'ACPV ha lamentat que l'Església oficial valenciana, mai no s'haja implicat amb aquest home que “sempre els ha fet costat i una bona mostra d'això és que, una vegada més els nostres prohoms són reconeguts nord enllà, però no tant a la seua terra”. Climent ha recordat que l'abadia de Montserrat va ser l'editora del llibre que recollia treballs sobre el professor Bausset, ara fa onze anys.

“Són coses que passen” –ha afegit el promotor cultural–, però amb el seu traspàs ACPV perd un altre gran homenot del País Valencià”. Climent ha precisat que la seua mort sols suposa la pèrdua de la persona, ja que “ens queda el seu llegat i les seues idees”. “Els que quedem continuarem d'ara en avant amb el seu projecte. N'estic segur”, ha expressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.